SKK Avelsdata

Till innehåll - hjälp

Gå till hjälpavsnitt

Sök hund/hundar

Sidan ger möjlighet att välja hundar som uppfyller vissa krav, t ex för registrering av valpkull. Observera dock att fler krav kan föreligga än de som ges möjlighet att söka på. För fullständig information om registreringskrav läs mer i aktuella registreringsbestämmelser.

Vid urval listas hundar födda 1990 eller senare. Hundar som är födda före 1990 måste sökas med namn eller registreringsnummer.

Under knapparna för färgbeteckning, hårlag, storlek och rasspecifikt kan urval göras. Hundar som av någon anledning inte har beteckning registrerad kan hittas genom att ”Saknar aktuell beteckning” markeras.

Hjälp

Innan du kan börja använda Avelsdata måste du välja en hund att arbeta med, det gör du här.
Första gången du använder Avelsdata (Hundar eller Ras) kommer den ras du väljer att sparas som din ”startras” d.v.s. den ras som kommer att vara förvald nästa gång du loggar in på Avelsdata. Vill du ändra ”startras” kan du göra det under inställningar.
Ras
Du väljer ras genom att leta upp önskad ras i ”rullgardinen”. Tips om hur du kan bläddra i rullgardinen kan du läsa i avsnittet ”Allmänt”.
Registreringsnummer
När du skriver in ett registreringsnummer behöver du inte skriva ”/” mellan nummerserier och registreringsår utan det räcker om du skriver ett kommatecken (,) så görs en automatisk konvertering av ”,” till ”/”. Du behöver inte heller ange S framför ett svensk registreringsnummer utan det sker automatiskt. Det går att söka på hela eller delar av ett registreringsnummer. Om du t.ex. skriver S100 kommer samtliga hundar i rasen som har registreringsnummer som börjar på S100 visas i lista. Du kan använda tecknet * för att ersätta siffror/bokstäver som du inte känner till, t.ex. S1*0 kommer att ge ett resultat med samtliga hundar i vald ras som har registreringsnummer med början från S100 till S190.
Hundnamn
I fältet ”Hundnamn” kan du ange hela eller delar av ett hundnamn, vet du inte den exakta stavningen kan du använda tecknet * för att ersätta bokstäver vid sökning.
Sortering
Du måste välja hur du vill att resultatet av din sökning ska sorteras. Det gör du i rullgardinen ”Sortering”. Första gången du väljer en sorteringsordning sparas den i dina inställningar så att samma sortering används nästa gång. Du kan ändra din förvalda sorteringsordning under inställningar.

Gå till informationsavsnitt