SöktipsAtt söka efter ett fullständigt tatuering/tång-id

Om du kan se att djuret är tatuerat i örat och utan problem kan läsa av hela märkningen klickar du på "sök hundar" eller "sök katter" i den vänstra marginalen. Fyll sedan i id-numret i rutan tatuering/tång-id och tryck på sök. Du får nu upp alla katter/hundar som har det ifyllda numret följt av de djur som har en kombination som liknar den valda. Observera att det kan finnas flera djur på ett och samma id-nummer! Klicka sedan på djurets tatuering/tång-id så visas ägaruppgifterna.

Att söka efter ett ofullständigt tatuering/tång-id

Har du svårt att tyda tatuering/tång-id finns det några knep för att underlätta avläsning på hund och på katt.

Kan du trots upprepade försök inte tyda någon enstaka siffra/bokstav kan du byta ut det otydliga tecknet mot #. Om du i djurets öra t ex kan tyda siffrorna 1234 och kan se att det finns en siffra eller bokstav efter siffran 4 skriver du in 1234# i rutan för tatuering/tång-id. Kan du se kombinationen 12 45 och ser att det finns ett otydligt tecken mellan siffrorna 2 och 4 skriver du 12#45 i rutan för tatuering/tång-id. Du får då upp alla kombinationer som stämmer överens med de kända tecknen. För att underlätta ytterligare kan du sedan sortera resultatet av sökningen efter färg, ort eller kön genom att klicka på rubriken. På så vis kan du lätt finna exempelvis alla svarta katter som har kombinationen 1234# eller alla katter i Göteborg som har kombinationen 1234#.

Att söka efter chipnummer

Skriv in chipnumret i rutan för chipnummer och klicka på sök. Du får nu upp det djur som har det ifyllda numret. Klicka sedan på djurets chipnummer så visas ägaruppgifterna.


SKK ÄGARREGISTER
Uppgifter i SKKs ÄGARREGISTER